Några tankar inför årsskiftet

Liv måste kunna backa upp sig själv. Vad är kärlek utan styrka? Dåraktighet! Om man äger något innebär att man måste kunna försvara det, annars förlorar man det. Liv lever genom en självdrivande organism. En självvårdande, självläkande kraft som bygger vidare, oavsett vad som möter den.

Vi är vinnare. Sådana som lyfter upp sig själv. Vad betyder detta? Vi får mer tid att utveckla den inre energin. Vi får tid och råd att jobba på vår hamingja, vår Fylgja och hamr. Vi arbetar på det vi kommer bära vidare i mimers eviga brunn. Våra mänskliga personlighetsdrag och egenskaper lever vidare i framtiden genom nya generationer. Om vi har tur  så kommer andevärlden och hämtar oss. Vi förenas med de döda. Vi går i evigheten och vilar för att stöpas på nytt i ett nytt liv i en ny tid. Enligt många i Asatron så väntar man på att återfödas i sin egen klan och återuppstå. Ingen levande vet dödens mysterier, de är väl förborgade. Men allt passerar den stigen vi alla ska vandra.

Vi kan inte rädas döden för då blir vi slavar. Vi måste leva på våra egna villkor eller sådant som korrelerar med vår uppfattning av heder. För den som tappar sin kraft i livet är ett slöseri med liv. Vi börjar resan kroppsligt starka med små sinnen, sedan mot slutet så har vår visdom växt men vår kropp den åldras.

Liv har ansvar för sig självt! Att förgrena sig likt ett träd. Sagorna och myterna tar vi med oss i sökandet på total insikt. Vi får tid att dyka ner i moder hels undervärld där hon kontrollerar ormar och vargar. Vi får tid och råd att förvärva ära och upphöjdhet. Vi får om vi vill och lyckas och dricka skaldemjödet ur frejas kristallhorn.

Det mesta som händer, skapar vi som utmaningar och hinder för oss själva som vi sätter i vår väg för att lära sig och växa genom att överkomma bekymmer. Vi måste bli vana att hantera hela katalogen av känsloregistret, så vi inte blir mentalt veka. Detta är något som kommer att behövas.

Allt är både simpelt och banalt, komplicerat och avancerat. Ibland är det ena, ibland det andra, det är en omtumlande resa. Ibland flyger vi högt, ibland simmar vi lågt. Det går snabbt igenom faser för tiden tycks alltid vilja springa ifrån oss. Vi går igenom hela spektrumet av verkligheten. På en full cirkel vänds allt in och ut, och ut och in. Komplett transformation förekommer.

Vad kan vi göra i slutändan? Vårda våra relationer. Jobba på oss själva på alla sätt och vis. Möjliggöra positiv utveckling där du har något ansvar eller får en chans. Sätt bra trender och föregå alltid med det omtalade goda exemplet. Håll den gyllene regeln. Ta allt ansvar du har tagit på dig, ansvara för det du har satts att ansvara över. Ta hand om allt liv och få det att frodas för midgård blir förstört av destruktiva människor och krafter.

Skilj på päron och äpplen. Allt är vad det är. Du får kämpa med det du har, där du står. Alla kommer inte vara med dig, för livet är en krets av styrka. Det är en plats för de bästa. Så vi måste alla göra vårt bästa. Passa på att njuta av färden. Dysterhet är en snubbelkrok, man får akta sig så man inte faller ner i ett hål där man slösar tid. Tid som kan gå till viktiga saker.

Nu har jag sagt mycket, jag vet att alla har mycket att säga. Vi kompletterar varandra. Jag vill inte predika, men vill dela mina tankar ändå på ett avspänt, ärligt och naturligt sätt.

Önskar alla en God Jul och vinter. SHF är med er.

Hell eder ädelborne. Vi höjer ett horn för All fader och soldotter. Ett gott nytt år till allihopa.

Hell

 

shf midsommar 1.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s