20 råd för en ny tid

slide_10

Vi behöver inga centraliserade system. De germanska stammarna levde i full harmoni och ordning utan centralmakt. Vi behöver inte speciella ledare utan varje person måste kunna vara sin egen ledare och verka i folket genom ”Koden!

 

Koden består av ett beteendemönster. Ett mönster som psykologisk ger styrka att överleva och vara framgångsrika som folk.
 1. Gör alltid vad du har sagt och lovat, eller säg inget från första början. Var en person det går att lita på, en som skapar förtroende, och på så sätt främjar vänskap och lojalitet.
 2. Sköt de uppgifter du tar på dig, utför dem med en strävan efter perfektion. Det är ditt avtryck på samtiden.
 3. Gör handlingar som gör dig mäktig, psykiskt och fysiskt. Detta innefattar allt från moral till kost. Vi måste söka sådant som ger något, vi måste göra saker som är bra för oss och gör oss nöjda med oss själva.
 4. Var ödmjuk och trevlig, var samarbetsvillig. Tills det blir dags att vara hård och krävande men då endast för att hålla ordningen för funktionenes skull och göra sin plikt. Bli aldrig överdrivet bestraffande eller oförstående.
 5. Var en människa som förbättrar och hjälper till i sin miljö och omvärld. När det står i vår makt och tid finns så kan vi leta efter problem att lösa, både i våra egna liv och i andra behövande, djur och natur.
 6. Lyssna inte på lösa rykten och börja agera utifrån osanningar. Det ska vara väl fastslaget, och vi ska inte bry oss överdrivet mycket om sådant som inte angår oss. Bevaka objektivt personer som smutskastar och sprider rykten och motverka kaosmakeri.
 7. Kräv respekt. Låt inte folk bete sig illa mot dig genom handling eller kvädesord. Sådant ska tas hårt på och uteslutningsprocesser är nödvändiga mot skvaller och intrigmänniskor. Vi uppträder klanderfritt och hövligt i vetskap om att dåligt beteende kan leda till våld, oroligheter och splittring.
 8. Ge inte mer än du får. Var inte för självuppoffrande, hjälp när du har överskott. Hjälp när det går utan att det förstör. Kräv tillbaka när det går.
 9. Vårda dina relationer. Hedra dina släktband och vänskapskrets. Inse att det nätverket är nödvändigt för överlevnad för familj, hem och härd.
 10. Studera och lär ut den nordiska traditionen. Se till att runor studeras i hemmet och kulturarvet och historia ständigt hedras i högtid och privatliv.
 11. Släktforska. För att du ska bli etniskt självsäker och utplåna osäkerhet så ska du kartlägga dina rötter. Detta är en viktig del av den andliga resan.
 12. Lär dig Fornnordiska, vilket skulle kunna bli det gemensamma språket för urskandinaver.
 13. Köp mark och gårdar, bygg hus, skapa egna ekonomier. Upprätta tinget i bygden och döm efter våra egna nordiska lagar.
 14. Tänk alltid positivt och konstruktivt angående folket och saken.
 15. Glöm inte att ta hand om det inre, stressfrihet och avkoppling är viktigt. Meditation, besök på fornminnen och speciella platser. Idrotta.
 16. Håll kroppen i trim, du behöver den, din familj behöver dig.
 17. Bär inte saker inombords utan var ärlig mot dig själv och din omgivning.
 18. Ta den tid du behöver för att läka från skador, sorger och besvär. Håll dig avskiljd men isolera dig inte för mycket och ta den hjälp du får. Tillåt dig själv att djupdyka i dig själv under rehabiliteringar.
 19. Var måttlig så du inte stör andra med dina behov. Försök att samverka med omgivningen och var lyhörd så att du vet vad som händer.
 20. Predika inte för mycket, tjata eller lägg dig i andras liv så att folk tröttnar på dig. Prata med folk som lyssnar och säg saker endast en gång.
istockphoto-1034913286-612x612

20 råd

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s