Vi Skandinaver tar avstånd från SAS hatkampanj mot oss

SAS publicerade den 11 februari 2020 en tragisk video som påstår att det inte finns någonting alls som är Skandinaviskt. Enligt videon existerar inte vi. Den försöker räkna upp ett dråpligt få till antalet företeelser som är importerade och att detta skulle bevisa att det inte finns en skandinavisk kultur och att det aldrig har funnits det. De säger till och med att det absolut inte finns någonting överhuvudtaget som är skandinaviskt, och det inkluderar ju även oss etniska skandinaver vår historiska gärning och vår blotta existens. Vi finns inte enligt detta företag som använder sig av vårt namn för att tjäna pengar.

9c2e74b5-ed95-434d-bcf6-f910eaec6581

SAS bildades som en skandinavisk dröm. Ingen av de små nordiska nationerna hade råd att själva starta en sådan operation, så de gick samman. Sverige var Europas rikaste nation efter andra världskriget och norge och danmark var fattiga efter kriget mot tyskarna. Så med gemensamma krafter skapade man en bättre framtid. Det fanns ett framtidens skimmer över flygbolaget som var en bedrift att starta i efterkrigstiden. Skandinav var något fint att vara, det var något som väckte respekt världen över.

SAS ledde en gång i tiden utvecklingen inom flyget. De var först med att flyga över Nordpolen där inga kompasser fungerar. Detta system kom senare att användas av atomubåtar. 1959 sätter de jetplan i passagerartrafik.  1962 vinner de kommunikationsbranschens nobelpris, christopher columbuspriset. 1965 blir de första flygbolag i världen att introducera ett elektroniskt bokningssystem. 1969 anställer de den första kvinnliga piloten på ett västerländskt flygbolag.  1983 vinner de utmärkelsen årets flygbolag, som mottas i New york. VD Jan Carlzon som skickat personalen på charmkurser och vinner senare även bästa service, punktlighet och annat i utmärkelser.

InsideFlyer-DK-SAS-Over-the-Pole-765x420

Sedan dess har framgångssagan gått nedåt. I dokumentären ”SAS från succe till kris” kallas bolaget ett företag som gått vilse, tappat sin vision och nu kämpar för sitt existensberättigande. Men den riktning av rasism och hets mot folkgrupp de nu har tagit är väldigt beklaglig. Jag misstänker att de som Ingrid Lomfors, historikern får gå ut och be om ursäkt för sitt berömda uttalande att ”det inte finns någon inhemsk kultur”.

Det nu SAS har gjort och sagt genom den här videon är tydligt.  Den är antinordisk och historieförfalskande, den är rasistisk och förtryckande mot etniska skandinaver. Den står för allt ont och fördomsfullt skit som sprids om vårt folk och är väldigt farlig. Men som tur är har detta föranlett en reaktion och skapat protester.  I skrivande stund har videon nästan 55000 nedåt-tummar på youtube och detta antal växer.

youtube

Vi vill från botten av våra hjärtan tacka alla som har visat oss stöd och support i denna beklagliga epok av skandinaviens historia. Det betyder allt. Må asamakterna och den nordiska naturen välsigna er och skydda er. Det är inte attackerna från fienden som gör ondast utan det är tystnaden från ens ”vänner”. Vi känner oss inte ensamma. Tack för att ni bryr er!! Tack till alla våra vänner världen över.  Hell er

SAS försöker skyla över kritiken att det skulle vara en politisk attack. De kanske inte själva förstår hur hemsk och dum den här videon är.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7406527

OBS !!!! Har ni inte tryckt tumme ned gå då genast in på videon och protestera mot detta vedervärdiga stycke ”reklam”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s